Skotland - søndag den 17. september 2017


Til Ullapool

Tilbage

En lidt træls nat med hovedpine (på grund af for lidt vand i glasset i går) og en pænt snorkende nabo. Nå men vi er alle friske og nyder lidt morgenmad og det gode, milde vejr. Ingen regn i nat så vi kan for en gangs skyld sidde udenfor på marken og spise morgenmaden.

Første forhindring bliver at komme ud af pladsen. Vi bor på en høj, men skal ned igennem en lille dal, for at komme til selve pladsen og igennem denne til udgangen. Selve pladsen er helt kørt op og er næsten en stor mudderpøl, så der skal gode køreskills til, for at komme igennem mudderet. Vores taktik er, at Jørn og jeg sættes af, før det bliver alt for smattet. Så må Jan klare ærterne med at få bilen igennem sølet.

Det lykkes meget godt og i løbet af no time er Jan nået ud af pladsen. Så må Jørn og jeg kæmpe os igennem sølet og ud til vejen, gøre vores støvler rene, før vi kan være bekendt at stige ind i bilen igen.

Så går det mod vest. Dagens destination er Ullapool. Det går af små singleroads med passing places. Turen er små 120 km. og undervejs bliver landskabet mere goldt og bjergene højere. Vi kører for alvor tilbage til det skotske højland.

Ved middagstid er vi ved Ullapool. Byens navn er ikke særlig positiv, set med en danskers øjne - og den er noget isoleret ude ved vestkysten. Men det er en større by. Herfra kan man bl.a. Sejle til Isle of Harris. Der er dog ikke meget færgetrafik at se.

Vi mødes af en meget mild efterårsdag. Det er måske lidt køligt undervejs, men da vi stiger ud af bilen ved havnen i Ullapool, er det mildt og ingen vind. Vi parkerer dytten og går en lille tur og finder The Caledonian Hotel, for at få en kop kaffe og lidt wifi. Jørn spørger, om der er plads til os for natten - men glemmer at bruge brother-tricket, så receptionisten meddeler, at der ikke er plads til 3 gentlemen. Han tror garanteret, at vi er bøsser :)

Vi drikker vores kaffe, får lidt wifi og styrer derefter ned mod turistinformationen, der hjælper os med at finde et overnatningssted lidt uden for byens centrum.

Med GPS'en sat til, når vi hurtigt ud til en lille forstad til Ullapool og til vores overnatningssted. Vi kan dog ikke tjekke ind endnu. Det er tidligt - og familien er i kirke, så vi parkerer bilen og går tilbage mod byen, for at få lidt frokost.

Jørn finder let tilbage til havnen og til en bar/restaurant Ferry Boat inn, hvor det vælter ind med gæster. Vi får bestilt en god øl og en snitzel til frokost, før det helt store rykind.

Vores real cask ale hedder Atlantic og det smager rigtig dejligt. Jan og jeg går i håndbryggermode og da vi for en gangs skyld er online, finder jeg hurtigt en opskrift på øllet.

Maden serveres og den smager dejligt. Jørn får en gang fish and chips, Jan får kylling og jeg en snitzel. Alt ser indbydende ud og det smager super.

Så går turen ud mod vores overnatningssted. Vi banker på døren og bliver budt velkommen af en ældre dame, der byder os indenfor. Hele huset emmer af pynteting. Jan and his brother Jørn - samt vennen Alex - bliver vist op på et familieværelse med en dobbeltseng og en enkeltseng (til mig).

Godt indlogeret tager vi vandrestøvlerne på, for at gå en tur i bjergene bag Ullapool. Vi går op i vejene bag byen og videre op i bakkerne bag. I løbet af få minutter går det forholdsvis stejlt opad i et tæt krat, så vi skal passe lidt på, for planterne er hårde og kontante, hvis man rører dem.

Snart er vi et godt stykke over byen og har en flot udsigt over Ullapool og havnen og bugten.

Det stopper os ikke. Vi fortsætter mod toppen. Det tapper godt på kræfterne, da stien ikke er særlig let at forcere. Der er mange våde steder, hvor der er gode muligheder for, at få gjort støvlerne beskidte.

Flere steder undervejs stopper vi op, for at nyde udsigten. Det er en næsten forudsigelig fin udsigt over Ullapool.

Vi møder nogle enkelte vandrere undervejs mod toppen af bjerget bag byen. Vi bevæger os ca. 300 meter op, før vi er ved en top. Her blæser en kølig vind, så vi går lidt ned af bakken igen, finder en bænk og holder en pause. Vi er vist alle lidt spændte på at smage den tur-øl, jeg har taget med fra Tesco butikken i Ullapool. Det er en Elvis-øl fra Brewdog. En grape fruit infused IPA. Og den smager af grape. OK, men jeg behøver ikke købe den igen. Jan kan slet ikke lide den - men han er heller ikke IPA fan.

Så går turen tilbage mod byen af smalle stier, der er pænt våd flere steder. Vores skills sættes på prøve ved, at der ligger mange store, løse sten på stien, så vi skal hele tiden passe på, hvor vi træder.

Men vi når ned og Jørn stiler mod et hotel, der ligger meget tæt på vores overnatningssted. Her nyder vi et par øl, før det er badetid. Det har vi vist alle set frem til. Især efter, at vi nu har campet i 6 dage.

Vi har bestilt bord på hotellet, hvor vi fik et par øl. Menuen ser lovende ud, så vi gør os færdige og går derhen. Tjeneren virker til at have stress og bartenderen lige det modsatte. Han udstråler overblik og overskud.

Vi får anvist et bord og bestiller maden. Jørn og jeg har fået kig på en god steak og Jan noget kylling. Steaken skuffer fælt. Det er et meget tyndt stykke kød, der er fuldstændig gennemstegt - og sej. Jørn kigger uforstående på mig og vi smager hinandens kød. Jørns smager fuldstændig anderledes. Dejlig rosa, blød og lækker. Øv bøv. Jeg orker ikke at brokke mig - men burde jo nok have gjort det.

Så er drengene mætte og trætte - og vi defilerer tilbage til vores værelse og får en godnat rom. Jeg tror, at der er helt ro på værelset ved 22-tiden.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15